BARA 2 DAGAR KVAR!!! :D

Nu är det bara TVÅ dagar kvar tills konserten i Danmark. Jb-konserten som jag har väntat på i nästan ett halvår! Både jag, Ronja och Lina kommer garanterat ta en massa bilder under resan och efter :) Och imorgon ska vi gå på bio och se Never Say Never. Längtar sjukt mycket till det också :D Någon av er läsare som ska till Danmark för hans konsert? ;)

Mina linnen från H&M har kommit ! :D

Nu har jag väntat sååååå länge på dessa linnena. Först när jag fick dem, så var de aldeles för stora. Så vi fick skicka tillbaka dem och få en annan storlek. Så nu har jag fått dem igen, efter typ en månad, och nu passar dem ^_^

Så här ser dem ut:
Är väldigt nöjd med dem :D

Hemma!

Hej har nyss kommit hemm från skolav. vi hade bara halv dag idag. vi slutade lite i 12. På sista lektjonen (svenska) så stack jag till tandläkaren. de satte 4 gummi band vid tänderna för att det skulle bli enklare med nån grej. Efter skolan gick jag och Ronja och fråga efter prao plats och svaret på ALLA ställena var: nej nej nej nej nej nej nej nej.
Lite segt men men. I morgon ska jag till tandläkaren 09:15 och dra ut en tand, sen på onsdag ska jag till tandläkaren igen och få tandställning...

Tack till er!

Det är 7kt roligt att ni har besögt sååå BRA idag :) Vi har haft besöks rekord :D

Film på Trixie

Film på vår hund Trixie 12 veckor gammal.

Dagen!

Hej idag var det tävling på viarp. Jag skulle tävla Filippa i 70 och Fabian i 80 men jag fick byta.
På framridningen var Fabian väldigt slö men jag fick igång honom. Inne på banan gick det bra vi blev felfria.
Alla som blev felfria i den klassen fick rosett, man fick en blå gul. Sedan skulle jag snabbt byta häst. Så skulle jag hoppa fram med Filippa och det gick bra. Inne på banan fick jag vänta i typ 10 minuter för de som var banbyggare var lite sega. I den klassen var det omhoppning med. Grundomgången gick jättebra, Filippa slo i ena hindret fast hon rev aldrig. I omhoppningen så gick det även bra. Min klass slogs ihopa med de större hästarnas, jag blev tvåa så jag fick en blå rosett och en glas grej. ^_^
BIlder kommer när folk skickar!Jag en söndag


Bilder på rummet...

(Tryck på bilden så blir den större)

Innan vi började plocka undan allt/ ta ner sängen:Under renoveringen...:När vi var i princip färdiga:


Haha, hann inte riktigt bädda sängen ^_^
Allt detta tog en dag för oss att göra. Och jag är riktigt nöjd med resultatet. :)

Idag har jag renoverat mitt rum :D

Idag har jag tillbringat hela min dag åt att renovera mitt rum. Lägger upp lite före/efter bilder senare ;)
Min kamera är lite konstig just nu... Men ni får se senare, annars i morgon. Men jag blev faktiskt riktigt nöjd.
Och sen var det ju Earth Hour idag. Någon som släckte allt ljus hemma?

1 vecka kvar!

Igår var det en vecka kvar tills jag Johanna och Ronja ska på Justin bieber konserten. Jag lovar att ta mega många bilder och lägga upp de här på bloggen :)

Andra delen typ!

Då tänkte jag skriva om den andra hästen jag hade på prov.
Hon hete Akveleja (kallades för Leja) och var 5 år. Det var en dressyr dommare som ägde henne så hon var väldigt valutbildad. Jag privred henne 2 gånger jag red dressyr och hoppade och så red jag ut på henne. Hon var hur snäll somhelst. Vi tog hem henne och det gick jättebra att rida ända tills snön kom och hon var tvungen att stå. Hon blev väldigt otålig. När jag skulle hoppträna tog vi transporten ner till viarp tar 1 min med bil typ. Så hopp tränade vi verannan vecka och red dressyr verannan. Det gick bra tills hon började krångla när vi skulle lasta. Vi provade ALT vi tog rep bakom rumpan flyttade benen, lockade med mat, vi fattade att hon bara testade oss, vår ridlärare hjälpte oss vi stod i 3 kvart och försökte få inhenne, vi fick ta ett spö och peta lite på rumpan så gick hon in. Leja bårjade bocka och var alment bongstyrig. När man "lekte" med henne så sparkade hon efter en. vi komm fram till att vi inte passade så bra ihop. Vi pratade med ägaren och hon tyckte det var bra att hon fick komma tillbacka när vi inte fingerade till sammans. Så vi lämnade tillbacka henne i januari tror jag det var så nu letar vi efter en häst.

I'm not weird... I'm one of a kind...

Förlåt för dålig uppdatering. Måste verkligen bättra mig på det på den här bloggen :) Men tänkte sammanfatta min ganska långa vecka.
Har varit ledig två dagar, en hel dag med plugg och en annan dag med Lina. Har dansat och haft utväcklingsamtal. Vilket gick väldigt bra ^_^ Sen har jag klämt tummen i en dörr (Aj! Säger jag bara!) Ehm... lyssnat på TON men musik :D
Vi var ute och gick med Linas nya hund. SUUUUUPERSÖT va den. Lina kanske lägger upp en bild? Jag har skrivit minst 10 delar av min novell de senaste dagarna. Och både min lillebror, min pappa och en kompis fyllde år denna veckan. Plus att Moa fyller år på söndag! Och sen fick jag en chock idag i skolan. Vi har ett arbete som vi jobbar med just nu. Och så ska vi resa i tanken. Då får man 40.000kr som man får förhålla sig till, med flyg, mat och hotell samt utflykter/sevärdigheter. Och så här lär min och Linas konversation då:

Lina: Jag har räknat ut allt nu.
Johanna: *kollar på Linas papper där det står att hon har 19.000kr kvar* Du Lina, du har nog räknat fel. Det där kan inte stämma?
Lina: Vad snackar du om?! Klart jag kan.
Johanna: Ehm... o.O Oj! Vänta. Jag har nog räknat fel!
Sen kom jag fram till att jag OCKSÅ hade 19.000kr kvar, haha. Det blev en chock för mig, så jag tänkte ju bara att vi hade 30.000kr. Haha, jag är lite random ibland, menmen. Hoppas att ni har haft en bra vecka också :) Och jag lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera nu ;) Kram

Nu kan jag blogga igen :)

Hej nu är min data lagad det var något fel på sladden, men nu är det fixat.
Nelly skrev i en komentar hej ! Jätte fina ridstövlar , blir avundsjuk ! Avgudar eran blogg också :) har hört att du ska skaffa häst , vore kul om du kunde berätta om det . Är själv häst intresserad. Vart ska hästen stå ? vill du tävla ? vad söker du för häst ?
Så jag tänkte göra det.
JAg letar efter en D-ponny som ska stå på Härslövs boställe. Jag vill ha en häst som jag kan utvecklas med och tävla med. Då jag gillar hoppning bäst så vill jag ha en häst som gillar att hoppa. Jag har haft 2 stycken hästar på prov som jag eventuelt skulle köpa, så jag berättar om de nu.
Den första hette Lissden Sparrow (kallades för Sparven) hon var 15 år och hade varit med i danska ponny landslaget i hoppning. Sparven trivdes inte i danska ponny landslaget så hon ville inte hoppa, och på tävlingar stod hon bara i hörnet och ville inte gå någon stans.
Sparven hade ett väldigt "häftigt" temprament hon bockade och stack och var jätte het. Sparvens ägare hade tävlat mycket med hene de hade tävlat internatjonelt och tävlat banor på 130. Sparven var ingen dressyr häst, så när jag red dressyr på henne så hade vi gummiband på henne. Jag tävlade 4 pay & jumper med henne och en klubbtävling. på första pay & jumpen tävlade jag 70 & 80. I 70 tappade jag ena stigbyglen så jag var tvungen att stanna. i 80 gick det helt perfekt. ungefär 2 veckor senare skulle jag tävla en nu pay & jump och det var på 80 & 90. det gick jätte bra i båda klasserna, i 90 så tappade jag stigbyglarna till sista hinderet fast vi komm över det utan problen, och sparven som älskade att hoppa fortsatte och hoppade på hinder nummer 1 igen sedan fick jag stopp på henne.
någon månad senare skulle jag tävla en klubbtävling på 80 cm. jag fick ett stopp och ägarna tyckte att jag skulle hoppa 80 igen så det gjorde jag och efter andra hindret så var det en raksträcka, vi galoperade lungt (fören gång skull) och Sparven snubblade och vi gickomkul. Jag fick sparven övermig hon vägde 547 kilo så det var mycker jag hade jätte ont och det gjorde ont når jag rörde på benen. Ambulansen kom och de fick mig att resa mig upp, jag var yr och det var svårt att gå. de undersökte mig och såmtur var så fick jag inte åka med ambulansen. På kvällen åkte jag till stallet för att rida så att jag inte skulle vara rädd, jag skrittade och travade.
efter några dagar så hade jag inte ont längre. Vi upptäckte att sparven var halt. Hon fick vila i några veckor och hon var fortfarande halt. Vi fick åka till vertinären och hon fick medesin. Men hon blev inte frisk, vi hade anmält oss till ponnyalsvenskan, men vi kunde inte vara med. ägarna fick ta tilbacka henne och vi fick leta efter en ny häst.
FIlm på mig och Sparven på en pay & jump.
http://www.youtube.com/watch?v=2F-KaAm2P3U
Jag skriver ett till inlägg i kväll eller i heljen om den andra foderhästen.
Jag och Sparven på en hopp tävling.

Linas dator är paj!

Tänkte bara säga att Linas dator har gått sönder, så hon kommer inte kunna blogga för ens den är lagad eller om hon bloggar i skolan. Men det kommer att vara liiite sämre uppdatering från hennes sida.

Live Like Its Your Last Day...